Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lidská hloupost aneb pojďme zbohatnout

...Vaše práce bude spočívat v tom, že necháte vyjít inzerát (vylepíte letáky), kde nabídnete, že půjčíte každému (v registru neplatičů, bez příjmu atd.), počkáte si, až se někdo ozve, zajedete k němu anebo ho necháte dojet za Vámi, podepíšete výše zmíněnou smlouvu a za zpracování „předschválené“ smlouvy si od dotyčného vezmete zálohu, většinou ji objasníte jako poplatek za zpracování smlouvy a zhruba za pět dnů zavoláte, že úvěr byl v konečném stádiu zamítnut...

Živím se vymáháním dluhů, denně mluvím s desítkami lidí, kteří si pokazili život tím, že si většinou vzali několik úvěrů a nemohou je splácet.

Klienty řadím i přes všechny školení do několika kategorií a to:

Za prvé – nepříjemnost – lidé, kteří své závazky za normálních okolností splácejí, nebývají předluženi, ale momentálně se přihodilo něco (dlouhodobá nemoc, ztráta zaměstnání, úmrtí v rodině, nečekaný velký výdaj atd.) proč nemohou splácet, ale situaci řeší spolu s věřiteli (nejrozumnější kategorie, bohužel v této kategorii je naprosté minimu dlužníků)

Za druhé – mrtvý brouk – lidé, kteří nehradí, nezvednou telefon, sami nezavolají, na dopisy, emaily nereagují, vzniklou situaci zřejmě berou na lehkou váhu.

Za třetí – já sám (já myslel) – lidé, kteří si nenechají poradit, omylem zvednou telefon svému věřiteli, hovor končí tak, že ho beze slova položí, tím, že křičí si myslí, že něčeho dosáhnou, jsou beze snahy vzniklou situaci řešit rozumnou cestou popřípadě domluvy nedodržují.

Za čtvrté – jednoduchost – člověk nemůže splácet, ale není to jeho vina (to si však myslí pouze ten dotyčný), vinu mají totiž všichni ostatní, popřípadě si vzali úvěr na někoho třetího a nedovedou pochopit, že povinnosti mají oni, velmi rádi pokládají telefon, dokážou i pohřbít polovinu rodiny jen, aby nemuseli řešit své závazky.

Za páté – bludný kruh – předlužený člověk, který úvěr splácel úvěrem a najednou zjistil, že jich má 20 se splátkami 30tisíc a přitom vydělává 15tisíc. Neví kudy kam, rezignuje a čeká, co nastane, popřípadě se obrátí na lichváře, podvodnou společnost, která mu slibuje pomoc oddlužením, v nejlepším případě požádají o pomoc soud (osobní bankrot).

Za šesté – slibem nezarmoutím – člověk, který slíbí cokoliv jen, aby hovor netrval moc dlouho, samozřejmě nedodrží a tak stále dokola, většinou se jedná o kombinaci třetí, páté a sedmé kategorie.

Za sedmé – prostě kretén – (vím, že z profesionálního hlediska bych si to neměla dovolit, ale ano kreténi jsou a zřejmě i budou), myslím, že název kategorie mluví za vše, většinou se jedná o arogantního, ukřičeného člověka, který si naprosto neuvědomuje, že je až po krk v průseru, který tím, že se chová jako kretén opravdu neřeší.

Jsou i různé mini kategorie jako například Anderson (pohádkář – vymyslí si příběh, za který by se nestyděl kde jaký americký scénárista, problém to ovšem neřeší). Pokud se někdy dostanete do platební neschopnosti, tak Vás tímto žádám, abyste jednali včas a komunikovali výhradně se svým věřitelem. I když vím, že je někdy těžké překonat svůj stud, ustát tlak věřitelů, popřípadě nepříjemné jednání jejich zástupců, tak mějte na paměti, že to právě Vy jste zadlužen a máte problém, který musíte vyřešit. Věřte mi, že v dobrých 90% řešení existuje, jen jako laici o něm třeba nevíte.

Upřímně je několik možností jak na lidské blbosti zbohatnout. Nyní jsou v kurzu možnosti tři, první z nich je poskytovat lichvářské úvěry. Musí se však jednat o takovou tu zákonem schválenou lichvu, kdy Vám dotyčný nebožák bude ručit nemovitostí, úvěrová smlouva bude, tak krásně napsaná, že v případě neuhrazení jedné splátky, ať už z jakýchkoliv důvodů, mu dotyčnou nemovitost bleskurychle zabavíte. Vyděláte poměrně balík, půjčíte sto tisíc, při splácení dostanete několikanásobek půjčené částky anebo Vám do klína spadne nemovitost, kterou i v dnešní době hravě prodáte. Myslíte si, že by Vám nikdo takovou smlouvu nepodepsal? Bohužel se mýlíte.

V prvním případě potřebujete nějaký kapitál, abyste mohli svůj byznys rozjet. Druhá možnost Vás nadchne více. Stačí Vám jeden padnoucí oblek/ kostýmek, příjemné vystupování, dobrá slovní zásoba, reklama v anonci či letáky na autobusových zastávkách, telefon, trocha drzosti (lidé bez svědomí), napsaná smlouva, kterou si stáhnete z internetu, doplníte údaje, které se Vám hodí (důležitá informace – ve smlouvě se musí nacházet věta, kde upozorňujete klienta, že podpisem smlouvy a úhradou zálohy nevzniká žádný právní nárok na získání smluvených finančních prostředků a záloha je samozřejmě nevratná) a při troše financí si nechte natisknout hezké vizitky.  Vaše práce bude spočívat v tom, že necháte vyjít inzerát (vylepíte letáky), kde nabídnete, že půjčíte každému (v registru neplatičů, bez příjmu atd.), počkáte si, až se někdo ozve, zajedete k němu anebo ho necháte dojet za Vámi, podepíšete výše zmíněnou smlouvu a za zpracování „předschválené“ smlouvy si od dotyčného vezmete zálohu, většinou ji objasníte jako poplatek za zpracování smlouvy a zhruba za pět dnů zavoláte, že úvěr byl v konečném stádiu zamítnut. Nevěříte? Věřte! Takhle jednoduché to je a nejhorší je, že to opravdu funguje a lidé Vám na to skočí znovu a znovu!

Pokud Vám nevyhovuje ani jedna z možností, tak tu pro Vás mám možnost třetí! Stačí si dát inzerát, že pomáháte zadluženým lidem, nejlépe funguje slovíčko oddlužení.  Tito jedinci většinou pracují pod záštitou nějaké větší firmy (nechci jmenovat, ale stránky www.ne.poctivci.cz hovoří za vše) Pokud pojedete na vlastní triko, tak si asi vyděláte mnohem více. Vše je prosté, opět potřebujete vše, co v možnosti dvě, jen ta smlouva bude jiná. Klient s Vámi podepíše smlouvu o ničem, kde je může být uvedeno, že v případě odstoupení od smlouvy je klient povinen uhradit pokutu (cca 10tisíc korun) a doloží Vám, kde má své závazky. Vaše práce bude spočívat v tom, že důvěřivého člověka budete ubezpečovat, že je vše v pořádku (každý člověk raději poslouchá pozitivní věci), pošlete každému věřiteli dopis, kde uvedete, že daný klient s Vámi podepsal smlouvu, měsíčně od klienta získáte určité množství peněz a jejich část si strčíte do kapsy, zbytek rozdělíte mezi věřitele a většinou první dva měsíce věřitelům nepošlete vůbec nic. Hotovo! Budete slušně placeni za posílání bankovních převodů a občasnou komunikaci s klientem!  Ještě je nutné klienta upozornit, aby korespondenci od věřitelů nečetl, nezvedal telefony a zdrželi se jakékoliv komunikace s nimi. Ano opravdu je to takto jednoduché!

Denně se setkávám s tím, že obdržím dopis od nějaké takové společnosti či soukromé osoby, která za klienta bude řešit závazky. Dopadá to katastrofálně, jelikož klient přestane komunikovat ve víře, že už se o nic nemusí starat a svůj problém vyřešil. Dluh mu samozřejmě narůstá a tím, že nekomunikuje, dochází ke zrychlení procesu vymáhání a to znamená jedině exekuci. Při exekuci se Vám z původně půjčených deseti tisíc může stát padesát i více tisíc rychlostí blesku. Naštěstí ve většině případů si aspoň jeden dopis od věřitele klient přečte nebo zvedne telefon, kdy mám možnost mu vysvětlit, že udělal chybu, že platí jenom někomu za to, že za něj posílá velmi nízké částky. I přesto, že klientovi objasním situaci, odkážu je na internetové stránky, televizní noviny či články v novinách se stává, že dál slepě důvěřují někomu, kdo jej sprostě využil ke svému obohacení.

Tyto společnosti mají vše právně v pořádku, ale z morálního pohledu je vše naprosto špatně!  Lidem sprostě lžou i o tom, že mají se všemi věřiteli smlouvy o splátkových kalendářích, i když žádné nemají, o tom, že je vše v pořádku, i když opak je pravdou, využívají jejich zoufalé situace a někdy i slabšího intelektu, aby na nich a neštítí se Vám do očí tvrdit, jak jim jsou prospěšní.

Na toto téma bylo napsáno neskutečné množství upozorňujících článků, odvysílaných zpráv a i přesto jsou lidé, kteří jim naletí! Mám je litovat? Nevím, opravdu nevím. Přeci si za to mohou sami, nikdo je nenutil brát si desítky úvěrů a následnou pomoc hledat u těchto podvodníků. Možná bych měla lidi, kteří tímto způsobem zbohatli obdivovat. Vlastně některým i přeji, aby jim nalítli, jelikož si to zaslouží. Před zaměstnáním ve vymáhání jsem si ani nedokázala představit, jak hloupý lidé v této zemi žijí a jak nedokážou řešit vzniklé situace s dospělým přístupem – viz výše zmiňované kategorie. Mohla bych psát dál a dál a věřte, že by se i Vám občas rozum zastavil nad způsobem chování našich spoluobčanů, díky nimž nám hlásí rok co rok ve zprávách jak je průměrná rodina zadlužená a pořad Nikdo není dokonalý byl tak uspěšný.

Klidně si můžeme představit, že každý třetí člověk v této zemi nám vlastně dobrovolně dává peníze do kapsy. Vezmeme si je? Lidská blbost je prostě neomezená.

Autor: Tereza Paterová | středa 6.1.2010 20:53 | karma článku: 23,48 | přečteno: 2403x
  • Další články autora

Tereza Paterová

Sbohem, meruňková marmeládo!

Nedávno jsem se probudila s chutí na kakao a obyčejný rohlík s máslem a meruňkovou marmeládou. Naštěstí mám obchod opravdu kousek a tak jsem s nadšením vyrazila. Vstoupila jsem do příjemně vychlazené prodejny s jasným cílem nákupu a rozhodnuta, že se nenechám ničím jiným zlákat.

8.8.2013 v 13:35 | Karma: 22,85 | Přečteno: 1289x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Cestování v MHD aneb mám si nechat všechno líbit?

Nechci dnes řešit generační problémy či otázku, zda se má či nemá uvolňovat v MHD místo k sezení starším občanům. Většinou se setkám s poděkováním, někdy mé automatické, milé gesto nemá žádnou reakci, občas se setkám i s odmítnutím a stává se, že reakce by se dala označit za silnou negaci. O MHD v Praze by se dalo napsat tisíce blogů a stále bychom měli prostor k tomu, abychom psali dál a dál. Můj dnešní příběh jsem se, ale rozhodla publikovat.

22.10.2012 v 18:28 | Karma: 31,62 | Přečteno: 2056x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

První láska...

To gentlemanství v podobě, kterou by jen člověk těžko hledal v tak mladém chlapci. Jen se v zájmu malých slečen modlím, aby mu to zůstalo a nedvořil se tím, že dívky bude tahat za vlasy či jim ničit bábovičky!

16.10.2012 v 22:01 | Karma: 12,25 | Přečteno: 807x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Bezdomovec v popelnici a já?

Při beztarostném otevírání víka, kdosi zvolá „zavři“! Krve by se ve mně nedořezal! Co teď? Šok, který jsem právě prožívala mě přimrazil v neobvyklé pozici.

26.9.2012 v 20:00 | Karma: 12,97 | Přečteno: 1029x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Zubař aneb můj včerejší skutečný horor!

Předtím než začnu popisovat svůj včerejší zážitek, tak bych ráda předeslala, že se o své zuby opravdu starám. Čístím je dvakrát denně, používám mezizubní kartáčky i zubní nit, snažím se docházet pravidelně! Bohužel je můj chrup v žalostném stavu, i když jsem do něj investovala majlant!

25.9.2012 v 21:43 | Karma: 19,95 | Přečteno: 1981x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

VIDEA TÝDNE: Potvrzený trest pro Feriho, živořící děti a Kobajašiho veleskok

28. dubna 2024  18:50

Soud v Praze tento týden potvrdil exposlanci Dominiku Ferimu tříletý trest za znásilnění. Strážníci...

Prigožin se stal miláčkem ruských teenagerů, zaujal přesvědčením a vzdorem

28. dubna 2024  18:28

Deset měsíců poté, co vedl ozbrojenou vzpouru proti ruskému armádnímu velení, a osm měsíců poté, co...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3008x
Neobyčejně obyčejná dívka, co postupem času přestává čekat na to, že pozná neobyčejně obyčejného muže a své sny si raději plní i bez něj...ale i tak v koutku duše naivně doufá, že pozná lásku, co by rozněžnila i návštěvníky kinosálů :-)

Seznam rubrik