Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pravidlo tří dnů - Blbost!!!

Najednou se k Vám dostane pravidlo tří dnů a tak celé tři dny čekáte, v hlavě Vám neběhá nic jiného než čas ukrajující ty tři dny. Někdy čekáte i déle, v záplavě myšlenek Vás napadne se ozvat první, protože, co když ten druhý si myslí, že Vy vyznáváte pravidlo tří dnů. Napíšete...

Už jste o něm slyšeli? Já si myslím, že nefunguje a je to jen pitomost! S někým se sejít a potom se mu tři dny neozvat? Sakra proč? No aby ten druhý byl na váškách! Představte si, že někteří to opravdu praktikují!

 

Nejsem žádný randící expert, neumím to, už jen to slovo rande ve mně evokuje nepříjemné pocity něčeho strojeného. Upřímně závidím všem, kteří na schůzce vypadají a chovají se přirozeně. Takže jste schopni si týden psát sálodlouhé emaily, pokračujete sms a nabíváte dojem, že ten na druhé straně je opravdu velice zajímavý člověk. Chcete ho poznat a tak se rozhodnete, že si spolu výjdete.

Přichází den D, jste plni nervozity a očekávání. V hlavě Vám koluje spousta otázek, možná i malé modlidby, aby proběhla ta pověstná jiskra. Nakonec se snažíte té jiskře aspoň trochu pomoci a tak se snažíte vypadat, co nejlépe, abyste vzbudili ten správný dojem a nabili se aspoň trochou sebevědomí.

 

Celý krásní se blížíte k místu určení, hrozně moc se těšíte a zároveň máte strach. Jste plni očekávání a najednou vidíte v realitě toho člověka, který s Vámi celou tu dobu komunikoval a bud jste nepříjemně překvapeni, možná až zklamáni, no a v tom lepším případě jste z dotyčného nadšeni. Strávíte několik báječných hodin, poděkujete za krásné chvíle a s pocitem blaženosti jedete vstříc domovu.

 

Ještě však není vyhráno, na té druhé straně to nadšení nemusí být sdíleno. Při návratu domů ještě zašlete takovou kontrolní sms, abyste se ujistili, že i na druhé straně je nadšení. Stačí jen krátká a lehce neutrální, například o tom, že jste dorazili v pořádku domů a že jste zvědavý na dokončení rozhovoru. V tom dobrém případě Vám příjde odpověd, která vyzní příslibně, v tom horším Vám příjde velice suchá sms a v tom nejhorším případě Vám nedojde odpověd žádná.

 

V posledních dvou případech příjde zklamání. Hrozné je když Vám někdo, kdo si s Vámi vyměnil desítky emailů a sms pošle, „tak se potom nějak domluvíme“ a už se neozve, no a nejhorší je, když není schopný ani na Vaši neutrální sms odpovědět. Vaše nadšení se brzy stane velkým zklamáním, říkáte si proč? Co se stalo? Když tedy nepřeskočila jiskra, tak proč jsme spolu byli tak dlouho?

 

Najednou se k Vám dostane pravidlo tří dnů a tak celé tři dny čekáte, v hlavě Vám neběhá nic jiného než čas ukrajující ty tři dny. Někdy čekáte i déle, v záplavě myšlenek Vás napadne se ozvat první, protože, co když ten druhý si myslí, že Vy vyznáváte pravidlo tří dnů. Napíšete. No a co se nestane? S největší pravděpodobností nic jiného než že Vás zaplaví vlna velkého zklamání!

 

Místo toho, abyste strávili jeden den tím, že Vás mrzí, že to nevyšlo, se trápíte o dost déle. Nejenom, že Vás mrzí, že Vaše snaha přišla v niveč, nastává chvilka sebeobviňování a nakonec naštvání, protože ten s kterým byl ztracen Váš drahocený čas nemá tu slušnost Vám napsat něco ve smyslu - . Vím, že jsi báječný člověk, ale bohužel to nevyšlo, rád/a jsem tě poznal/a.

 

Pravidlo tří dnů je naprostá blbost! Kdo to sakra vymyslel? Neříkám bombardujte se sms, ale tři dny? To je přehnané, ne? Je tak těžké někomu po schůzce říct prostě jen - promiň, nevyšlo to? I to Vás bude jistě mrzet, ale snažší se vyrovnat s tím, že Vám dotyčná osoba sdělila, že máte hledat dál. Nebo je asi snažší přestat komunikovat, že? Já jsem zastánce upřímnosti, i když ta bývá těžší.

 

Zajímalo by mě jak se po nevydařené a vydařené schůzce chováte. Ráda bych si v tom udělala trochu přehled.

Autor: Tereza Paterová | středa 12.1.2011 16:10 | karma článku: 13,84 | přečteno: 3135x
  • Další články autora

Tereza Paterová

Sbohem, meruňková marmeládo!

Nedávno jsem se probudila s chutí na kakao a obyčejný rohlík s máslem a meruňkovou marmeládou. Naštěstí mám obchod opravdu kousek a tak jsem s nadšením vyrazila. Vstoupila jsem do příjemně vychlazené prodejny s jasným cílem nákupu a rozhodnuta, že se nenechám ničím jiným zlákat.

8.8.2013 v 13:35 | Karma: 22,85 | Přečteno: 1289x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Cestování v MHD aneb mám si nechat všechno líbit?

Nechci dnes řešit generační problémy či otázku, zda se má či nemá uvolňovat v MHD místo k sezení starším občanům. Většinou se setkám s poděkováním, někdy mé automatické, milé gesto nemá žádnou reakci, občas se setkám i s odmítnutím a stává se, že reakce by se dala označit za silnou negaci. O MHD v Praze by se dalo napsat tisíce blogů a stále bychom měli prostor k tomu, abychom psali dál a dál. Můj dnešní příběh jsem se, ale rozhodla publikovat.

22.10.2012 v 18:28 | Karma: 31,62 | Přečteno: 2056x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

První láska...

To gentlemanství v podobě, kterou by jen člověk těžko hledal v tak mladém chlapci. Jen se v zájmu malých slečen modlím, aby mu to zůstalo a nedvořil se tím, že dívky bude tahat za vlasy či jim ničit bábovičky!

16.10.2012 v 22:01 | Karma: 12,25 | Přečteno: 807x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Bezdomovec v popelnici a já?

Při beztarostném otevírání víka, kdosi zvolá „zavři“! Krve by se ve mně nedořezal! Co teď? Šok, který jsem právě prožívala mě přimrazil v neobvyklé pozici.

26.9.2012 v 20:00 | Karma: 12,97 | Přečteno: 1029x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Zubař aneb můj včerejší skutečný horor!

Předtím než začnu popisovat svůj včerejší zážitek, tak bych ráda předeslala, že se o své zuby opravdu starám. Čístím je dvakrát denně, používám mezizubní kartáčky i zubní nit, snažím se docházet pravidelně! Bohužel je můj chrup v žalostném stavu, i když jsem do něj investovala majlant!

25.9.2012 v 21:43 | Karma: 19,95 | Přečteno: 1981x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

V Česku stále chybí vakcíny proti černému kašli. Válek mluví o aktuální situaci

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  12:36

Přímý přenos V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. Jednou z cest, jak se proti nemoci chránit, je...

Vědce konec Langšádlové mrzí. Obávají se omezení rozpočtu na výzkum

25. dubna 2024  12:33

Demise ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) vědce i vysoké školy...

Vrah hodil tělo ubodaného muže do žumpy, tam tlelo dva měsíce. Dostal 20 let

25. dubna 2024,  aktualizováno  12:23

Krajský soud v Ostravě poslal na dvacet let do vězení 62letého Karla Machalu za to, že předloni v...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  12:20

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3008x
Neobyčejně obyčejná dívka, co postupem času přestává čekat na to, že pozná neobyčejně obyčejného muže a své sny si raději plní i bez něj...ale i tak v koutku duše naivně doufá, že pozná lásku, co by rozněžnila i návštěvníky kinosálů :-)

Seznam rubrik