Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

motylek_02

8. 1. 2010 23:04
Terezo,

predne by matinka zaslouzila nakopat do zadku s rozbehem a to nekolikrat. Poprve za to, ze se zodpovedne nechranila, podruhe za to to ze po Vas takhle vyjela a napalila Vam to. Proste na Vas hodila svuj balik splinu a je na Vas jestli jej prijmete nebo ne. je to hodne tzke se s tim srovnat, ale to zda jste chtena nebo ne je problem Vasi mamy. Vy tu jste a mate moznost volby jake lidi ve svem zivote chcete. Mela Vas rada tak jak umela. Nekdy asi nic moc. Jste tu, a jste dospela, a svuj zivot si muzete vytvorit jinak. Nechejte ve svem zivote jen lidi kteri Vas chteji. A neverim, ze vetsi hlavicka udela z mimca neroztomile. Na fotce vypadate pekne a tu hlavu mate k telu proporcionalne :-)VR^

0 0
možnosti
V

Vikina

9. 1. 2010 3:13
Re: Terezo,

motýlku, seš moc přísnej! Nemůžeš všechno hodnotit jako podle pravítka. Trochu lidskosti do toho svého nekompromisního uvažování, proboha. Nakonec, už kvůli sobě samé. Život není matematika.

0 0
možnosti

bozkovak

8. 1. 2010 22:49
snad se nikoho nedotknu,

ale u nás v Podkrkonoší se nářečně parchanti běžně říkalo dětem, a nikdo se u toho nezlobil. Jenže to je jiná věc.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

8. 1. 2010 22:22
Právo neprávo,

stalo se. Svojí mámě byste se měla snažit odpustit, přestože Vás to asi dodnes pořádně užírá. Přes všechny chyby, které možná udělala, je to pořád Vaše matka, porodila Vás a starala se o Vás, což ji určitě stálo spoustu úsilí. Pokud se přes tu bolest nepřenesete a nesmíříte se s tím, co se stalo, bude Vás to pořád tížit jako balvan. Klidně si poplačte, proplačte celý víkend, ale pak hledejte cestu, jak se s tím vyrovnat. Pokud budete mít pocit, že se Vám to nedaří, vyhledejte klidně odbornou pomoc. Jste krásná holka, teď ještě trochu poladit dušičku a všechno bude OK. ;-)

0 0
možnosti

M. Šimánková

8. 1. 2010 22:28
Re: Právo neprávo,

Souhlas, a pamatujte, že odpustit neznamená smířit se s tímR^

0 0
možnosti

M. Šimánková

8. 1. 2010 22:03
Lidské to je, protože lidské je chybovat.

Ale krásně Vám ukázala svojí omezenost, je mi líto dětí, které si tohle vyslechnout, znám ten pocit nechtěnosti velmi dobře. Ale můžu Vás uklidnit, narodila jste se, což znamená, že jste se prostě narodit měla. A nebojím se, že by nějaký projev tuposti Vaší matky nezaznamenala i sestra, jen jinak. K potratům - rozhodně je zodpovědnější na něj jít, než pak dítěti vyčítat jeho život, který mu sami dáme, nebo třeba vědomě porodit těžce nemocné dítě.

0 0
možnosti
K

Kozlík_

8. 1. 2010 22:07
Re: Lidské to je, protože lidské je chybovat.

Vy moc chytrá asi nejste. Matka neukázala omezenost, ale autorka to samé říkala své velmi malé sestře. Ve věku, kdy ona měla mít rozum, že toto se neříká. Říkala to ze zlé vůle, kdežto matka pouze ze vzteku. A je lepší žít, i když se někomu nebudu líbit. To platí pro 100% lidí, že někomu vadí, nemusí jít jen o rodiče. To se mám kvůli tomu oběsit?

0 0
možnosti
L

lesicatko

8. 1. 2010 22:00
Odpovede

"Ted se Vás ptám, má matka právo říct, že jste parchant"

.

"I když přes všechno jsem ráda, že se ta nehoda stala, tak si osobně si myslím, že je lepší podstoupit potrat než dítěti ukazovat, že tu nemělo být"

Nie, nie je. Matka mohla dať dieťa na adopciu. Koľko takých detí žije v šťastných rodinách...Držím Vám palce, aby ste sa z toho vyhrabali, poznám ženy, ktoré prešli  daleko horšími vecami - a dnes majú rodinu, deti...Dá sa to. Ale poznám aj ženu, ktorá práve pre takéto traumy z detstva nebola ochotná vychovavať dieťa a dala ho k adopcii. Interrupciu neriešila, napokon, to nie je riešenie.

0 0
možnosti
K

Kozlík_

8. 1. 2010 22:05
Re: Odpovede

Ono navíc to tak nebylo zcela. Matka sice řekla této mladé dámě, že je parchant. Ale předtím to tato říkala své mladší sestře. Takže to řekla v akfektu, ne ze zlé vůle. Slečna si nevidí na špičku nosu.

0 0
možnosti
K

Kozlík_

8. 1. 2010 21:54
Promiňte mi to, ale z toho co jste napsala, mi připadáte

hodně hloupá. Jistě, matka Vám neměla takovou věc vůbec říkat. A dětem se to asi říkat nemá, a když tak ne formou výčitky. Ovšem je taky fakt, že s tímhle urážením jste přišla první vůči malé sestře.Když by ale matka šla na potrat, tak Vy tu jednoduše nejste. Navíc, v dnešní době je "parchantů" celá řada, ne-li většina. Vlastně i za starých dob, kdy se do křestního listu psalo z jakého lože je dítě narozené, tak "z manželstkého (lože)" znamenalo, že se dotyční včas vzali, tj. před narozením dítěte. Ve skutečnosti i toto byly děti takto počaté. Dnes ale tato věc fakticky nemá pro většinu lidí žádnou hodnotu, řada lidí se nežení/nevdává, jiní se žení vícekrát, což je zas jiný typ devalvace.

Další věc je, co si lidi, zvl. doma ve vzteku řeknou. A bývají to horší věci, než říci např. babičce ty svině...

Jinak, hezká teda jste, to teda jo. Takže zájem od mužů asi máte a doufám, že to nezneužíváte k nějaké nejapné zábavě.

0 0
možnosti
L

lesicatko

8. 1. 2010 22:04
Re: Promiňte mi to, ale z toho co jste napsala, mi připadáte

za vztah rodič - dieťa má zodpovednosť vždy rodič - nemôžete jej vyčítať, ako sa zachovala voči mladšej sestre.Ak ste pozorne čítakli, nebol to od matky jednorázový skrat "Nikdy, co si pamatuji, jsme neměli hezký vztah, ale o tom Vám povyprávím jindy."

0 0
možnosti
PC

Poslední Czarnian

8. 1. 2010 21:48
Matka

Nemá právo snažit se přenášet následky té "nehody" na tebe. Připadá mi taková nedospělá.

0 0
možnosti
V

V.Hamral.ml

8. 1. 2010 21:44
Matka

Samozrejme je problem v matce, ktera nejspis resila nejakou svou okamzitou frustraci mimo vas a potrebovala se nekde uzemnit, takze vase veta byla idelanim hromosvodem. Na miste je vsak lidska velikost a prave pochopeni matky, ze holt toho velkohlaveho Einstaina nedozene a nepochopi, ze na takove vyroky nema pravo ani ve zlobe ;)

0 0
možnosti

bozkovak

8. 1. 2010 21:44
Je to těžký

sto lidí, sto názorů. Nejlepší je, možná se moc neptat a zvolit si svoji pravdu a té se držet. Přeji ti hodně sil!

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3008x
Neobyčejně obyčejná dívka, co postupem času přestává čekat na to, že pozná neobyčejně obyčejného muže a své sny si raději plní i bez něj...ale i tak v koutku duše naivně doufá, že pozná lásku, co by rozněžnila i návštěvníky kinosálů :-)

Seznam rubrik